Bialy miazsz zawiera kilka bialych segnentow jak u pomaranczy. Owoc jest bardzo soczysty i orzezwiajacy. Moze najblizej w smaku do moreli ? Zdecydowanie oryginalny charakter. W mojej dzielnicy kilo tylko 2 zlote ( 20 baht ).
Mangoustanier est mon fruit préféré en Thaïlande. La saison est juste a commencé. Je mange mangoustanier presque chaque jour. Un kilo seulement 0.5 euros à Bangkok.
a czemu truskawka w Tajlandii jest chemiczna? to u Was chyba sama natura!
ReplyDeleteBeata,
ReplyDeletepiekne , wielkie truskawki = bez zapachu
plantatorzy sypia chemie , bo jest pelno robactwa ( tropikalny kraj )
ja Ci zazdraszczam owoców, takich właśnie innych.
ReplyDeletepamietam, ze na poczatku nie specjanie smakowaly mi te egzotyczne owoce. tak jak z roznymi potrawami pierwsze spotkania sa rozne,
ReplyDeleteale jak odkryjesz ich prawdziwy smak, to chetnie wracasz do niego.
ale i tak na mojej top liscie; truskawki, brzoskwinie, winogrona i czeresnie pozostaja nie do pobicia.
no ba:))
ReplyDeleteoj tak! czeresnie, winogrona, truskawki i jagody czarne, polskie...
ReplyDeletearbuzy, gruszki i czerwone porzeczki!
a arbuzy w Tajlandii sa zolte:)
ReplyDelete