Thursday, May 15, 2014

What's up on Gili ? Fish everywhere, pal.

Plan jest prosty. Gdy sie przybywa na tropikalnej wyspie, trzeba jesc ryby !
Nie wiadomo kiedy znowu bedzie taka okazja na "najlepszy fosfor".


Na Gili Trawangan "posh" knajpy sa prowadzone przez Bialasow. Ale czy taka rybka w plasterkach mozna sie najesc ? Cena jakies 80,000 rp plus 10% podatek i 5% serwis.



Czy nie lepiej konsumowac swieze ryby na nocnym ( wieczornym ) targu opodal mola ?



Co wybrac ?



Taka barakuda prosto z oceanu za 100,000 rp bez podatku.


Zgrylowana barakuda na ceracie smakuje wybornie. Na zagryzke ryz i sambal, a na pipitke bintang.



Wiec probujemy w kolejnych dniach kolejne ryby. Rozowe...

i zoltymi wargami.



Zolta warga po zgrylowaniu.


Da sie zyc na Gili, trudniej schudnac.

2 comments:

  1. Replies
    1. dobry wybor !!

      Barakuda o wiele smaczniejsza od kolorowych ryb ( nie ma to jak prawdziwy drapieznik )

      Delete