Sai sai zawija się w liście bananowca po uprzednim gotowaniu nad parą wodną. Sai sai przyrządza się z masy ryzowej lub owocowej z dodatkiem wiórków kokosowych i cukru.
Sprzedawczyni miała 5 rodzajów sai sai. Nie wszystkie były z ryżem.
Od lewej strony ( zółty kolor ) to sai sai z kantalup, czyli z tajskiego melona. Biały sai sai jest ryzu. Środkowy sai sai jest z banana. Ostatni sai sai ( zółty ) jest z tajskiej dynii.
Wygląda ciekawie.
ReplyDeleteNa pewno jest dużo zdrowsze niż "nasze" słodycze
Mniam.Zazdroszczę tej wyprawy i kulinarnych doznań.Kuchnia tajska jest dla nas egzotyczna, pachnąca i ciekawa.Nie każdemu moze odpowiadać, ale osobiście lubię nowości.Aż mi się głodno zrobiło.
ReplyDeletejak wracam do tej Tajlandii z podrozy, to zaras przybieram na wadze.
ReplyDeleteco jest grane ?? ktos mi wttlumaczy ???