Stefano to farmer - filozof, ktory zakorzenil sie na dobre w Chiang Mai.
Na kurs produkcji sera żółtego "zapisal" sie Andre z Texasu- z zawodu piekarz.
" Bedzie wspaniale jak ludzie beda mogli posmakowac mojego chleba z wysmienitym serem " - wyjasnil Andre, ktory zrezygnowal z tropikalnych plaz w Tajlandii, aby tylko zdobywac wiedze u Stefano w chlodne poranki w Chiang Mai.
"Mleko pochodzi z najlepszej farmy w okolicy. Od listopada do lutego, kiedy jest chlodniej w Chiang Mai, wychodza naprawde dobre sery" - usmiechal sie Stefano.
Tweets about "formaggio"
Na kurs produkcji sera żółtego "zapisal" sie Andre z Texasu- z zawodu piekarz.
" Bedzie wspaniale jak ludzie beda mogli posmakowac mojego chleba z wysmienitym serem " - wyjasnil Andre, ktory zrezygnowal z tropikalnych plaz w Tajlandii, aby tylko zdobywac wiedze u Stefano w chlodne poranki w Chiang Mai.
"Mleko pochodzi z najlepszej farmy w okolicy. Od listopada do lutego, kiedy jest chlodniej w Chiang Mai, wychodza naprawde dobre sery" - usmiechal sie Stefano.
making cheese #formaggio Käse in Chiang Mai #Thailand pic.twitter.com/7Hesjx5uzb
— Leonard (@Tribudragon) February 9, 2014
Total cheese consumption per capita per year (2011)
ReplyDeleteCountry per kg
1 / France 26.3
2/ Iceland 24.1
3/ Greece 23.4
4/ Germany 22.9
5/ Finland 22.5
6/ Italy 21.8
7/ Switzerland 20.8
8/ Austria 19.9
9/ Netherlands 19.4
10/Sweden 19.1
11/Norway 17.4
12/Czech Republic 16.3
13/Israel 16.1
14/United States 15.1
15/Canada 12.3
Australia 11.7
Argentina 11.5
Poland 11.4
Hungary 11.0
United Kingdom 10.9
z najlepszej farmy czego?? Soi?? Ja w tajlandzie krowy nie widziałem :P
ReplyDeleteOh Tatuś wpadnij do polanda, na pyszne wino w ludzkich pieniądzach i sery wszelakie a i piwa lubelskiego się napijemy :)
Kiedys skusze sie na Polandie ;)
DeleteNa razie kraj przodkow jest w moim grafiku na granicy drugiej i trzeciej dziesiatki.