Saturday, January 26, 2013

Drugi zestaw śniadaniowy

Śniadania w Tajlandii.

Malezyjska fasolka.


Przywykłem do ryżu na śniadanie. Nieznaczy to, że jadam go codziennie jak się obudzę.
Nie jestem miłośnikiem kanapek i tostów, więc stawiam na alternatywne produkty z super marketu.

W Malezji spodobała mi się fasolka ( brytyjski zwyczaj ), i bez trudu taką samą fasolkę w sosie pomidorowym dostaję w Tesco, w Chiang Mai.



English Breakfast Tea zastępuje czasami kawę.



Płatki owsiane z Australii wpisują się idealnie w trend "zdrowego odżywiania".

****
Puszka fasolki - Ayam Brand - 39 baht ( Tesco )
100 gram herbaty Twinigsa - 259 baht ( Rimping )
400 gram płatków owsianych McGarrett - 50 baht ( Tesco )

2 comments:

  1. ooooo kaj swojsko się zrobiło...:)

    ReplyDelete
  2. Generalnie jest bardzo swojsko w Chiang Mai :)
    Jeżeli chodzi o jedzenie to brakuje tylko chyba świeżego mleka, śmietany i ogórków kiszonych.. a i makowca.

    ReplyDelete